Ας μην περιμένουμε τον καιρό που θα μαζευτούμε μεγάλες παρέες για να ετοιμάσουμε λαχταριστούς μεζέδες και ας τους εντάξουμε τώρα στο καθημερινό οικογενειακό μας τραπέζι! Η συνταγή είναι του σεφ Γιώργου Φελεμέγκα.

Υλικά

Κρέμα τυριού

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα. Τυλίγουμε κάθε λουκάνικο με μία φέτα μπέικον, τα τακτοποιούμε σε ένα μέτριο ταψί και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος όλα τα υλικά για την κρέμα τυριού και τη βάζουμε στον φούρνο ώστε να ψηθεί ταυτόχρονα με τα λουκάνικα (χρειάζεται περίπου 20-25 λεπτά). Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε τα λουκάνικα με τη ζεστή κρέμα τυριού. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και, αν θέλουμε, με φέτες από ξερά βερίκοκα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 179.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών