ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛουκάνικα ράτσαςΛουκάνικα ράτσας
15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Κρέμα τυριού

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα λουκάνικα με μπέικον, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Τυλίγουμε κάθε λουκάνικο με μία φέτα μπέικον, τα τακτοποιούμε σε ένα μέτριο ταψί και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  4. Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος όλα τα υλικά για την κρέμα τυριού και τη βάζουμε στον φούρνο ώστε να ψηθεί ταυτόχρονα με τα λουκάνικα (χρειάζεται περίπου 20-25 λεπτά).
  5. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε τα λουκάνικα με τη ζεστή κρέμα τυριού.
  6. Συνοδεύουμε τα λουκάνικα με κρέμα τυριού με πράσινη σαλάτα και, αν θέλουμε, με φέτες από ξερά βερίκοκα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 179.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών