15'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Κρέμα τυριού
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα λουκάνικα με μπέικον, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Τυλίγουμε κάθε λουκάνικο με μία φέτα μπέικον, τα τακτοποιούμε σε ένα μέτριο ταψί και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος όλα τα υλικά για την κρέμα τυριού και τη βάζουμε στον φούρνο ώστε να ψηθεί ταυτόχρονα με τα λουκάνικα (χρειάζεται περίπου 20-25 λεπτά).
- Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε τα λουκάνικα με τη ζεστή κρέμα τυριού.
- Συνοδεύουμε τα λουκάνικα με κρέμα τυριού με πράσινη σαλάτα και, αν θέλουμε, με φέτες από ξερά βερίκοκα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 179.