ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα «ολικής» με μπολονέζ γαλοπούλαςΜακαρονάδα «ολικής» με μπολονέζ γαλοπούλας
10' προετοιμασία
40' παρασκευή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα με κεφτεδάκια και λαχανικά, ξεκινάμε ζυμώνοντας σε ένα μπολ τον κιμά με το μαϊντανό και τα ψίχουλα. Πλάθουμε κεφτέδες.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τους κεφτέδες σε δόσεις για 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις μεριές (δεν χρειάζεται να ψηθούν μέχρι μέσα). Τους βγάζουμε σε μια πιατέλα και τους αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς μια κατσαρόλα (προτιμότερο αντικολλητική) και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και 1/2 κούπα νερό, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει ελαφρώς η σάλτσα.
  8. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια 3 - 4 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε.
  9. Με ένα μπλέντερ χειρός (ή στο κανονικό μπλέντερ ή στο μούλτι) πολτοποιούμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει ομοιογενής.
  10. Την ανακατεύουμε με τα μακαρόνια και τα κεφτεδάκια μέσα στην κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε για 10 - 12 λεπτά.
  11. Πασπαλίζουμε με επιπλέον μαϊντανό και συνοδεύουμε με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών