15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
- Οση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και τις λιαστές ντομάτες.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή και στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, για να μη λερώνουμε περισσότερα σκεύη) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τον τόνο, το ξύσμα και τις λιαστές τομάτες και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά, ανακατεύουμε για πολύ λίγο και προσθέτουμε τα μακαρόνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά παντού και σερβίρουμε αμέσως.
Στο ποτήρι: Δροσερά λευκά κρασιά! Χαρμάνια με βάση το Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon blanc.