10'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μαύρες φακές με κρέμα γάλακτος, αρχικά βάζουµε τις φακές σε µια µεγάλη κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουµε 2 λίτρα νερό και αφήνουµε να πάρουν βράση.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν οι φακές.
- Στραγγίζουµε και κρατάµε το νερό τους.
- Αναµειγνύουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το τσίλι σε έναν πολυκόφτη µέχρι να γίνουν πολτός.
- Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα τηγάνι.
- Έπειτα, τσιγαρίζουµε το µείγµα του κρεµµυδιού σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 3-4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει καλά.
- Προσθέτουµε το κύµινο και τον κόλιανδρο, και σοτάρουµε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουµε τις στραγγισµένες φακές και, ανακατεύοντας, ρίχνουµε το αλάτι, τη σκόνη τσίλι και το γκαράµ µασάλα.
- Βάζουµε στο σκεύος 310 ml από το νερό όπου έβρασαν οι φακές, το αφήνουµε να πάρει βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10 λεπτά.
- Αµέσως πριν σερβίρουµε τις φακές, προσθέτουµε την κρέµα ανακατεύοντας και σιγοβράζουµε για άλλα 2 λεπτά, ώστε να πάρει τη θερµοκρασία του φαγητού
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ινδία».