ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαυρομάτικα φασόλια φούρνου με κρίταμα και παστό λεμόνιΜαυρομάτικα φασόλια φούρνου με κρίταμα και παστό λεμόνι
20' προετοιμασία
40' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαυρομάτικα με σπανάκι, ντομάτα και ξερή μυζήθρα, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, τα μαυρομάτικα μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη διαλυθούν.
  2. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε.
  3. Έπειτα, σουρώνουμε.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  5. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα φασόλια και ανακατεύουμε.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τον δυόσμο, τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  7. Σερβίρουμε τα φασόλια με το σπανάκι, περιχύνουμε με το μείγμα ντομάτας.
  8. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα και σερβίρουμε τα μαυρομάτικα με σπανάκι, ντομάτα και ξερή μυζήθρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT