
30'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 1 μεγάλο κλαμπΔιαδικασία
Κοτόπουλο
- Για να φτιάξουμε μεσογειακό κλαμπ σάντουιτς με κοτόπουλο και απάκι, αρχικά κόβουμε κάθε φιλέτο κοτόπουλου οριζοντίως στη μέση και μετά κάθε κομμάτι σε φαρδιές λωρίδες.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
- Αλατοπιπερώνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις ρίχνουμε μαζί με το λάδι στο καυτό τηγάνι.
- Τις σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν έντονα, ανακατεύοντας πότε-πότε με μια σπάτουλα.
- Μετριάζουμε τη φωτιά κα συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, χωρίς όμως να στεγνώσει.
- Το βγάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το αλλαντικό της επιλογής μας, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σχετικά τραγανό.
Κλαμπ σάντουιτς
- Χτυπάμε στο μούλτι τη μαγιονέζα με τον βασιλικό, μέχρι να ψιλοκοπεί το μυρωδικό.
- Αν θέλουμε, φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού.
- Παίρνουμε μία φέτα ψωμιού και την αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα.
- Βάζουμε επάνω 1-2 φύλλα σαλάτας, μερικά φιλετάκια κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με 1 φέτα τυρί.
- Αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα μία φέτα ψωμιού και από τις δύο πλευρές και σκεπάζουμε το τυρί.
- Πάνω στη φέτα αυτή βάζουμε 1-2 φύλλα σαλάτας, 2 φέτες ντομάτας, 2 φετούλες αυγού και τέλος 2 φέτες απάκι.
- Σκεπάζουμε τα υλικά με μια τρίτη φέτα ψωμιού, αλειμμένη και αυτή με μαγιονέζα.
- Πιέζουμε το σάντουιτς για να σταθεροποιηθεί.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε το σάντουιτς σε ξύλο κοπής και τα κόβουμε διαγώνια σε 4 τρίγωνα κομμάτια.
- Σερβίρουμε, το μεσογειακό κλαμπ σάντουιτς με κοτόπουλο και απάκι, με πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με χοντρό θαλασσινό αλάτι, ρίγανη και μερικές σταγόνες ξιδιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 50.