![Κέικ σοκολάτας-καφέ κατευθείαν στο ταψί, βήμα βήμα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/keik-sokolatas-kafe-kateytheian-sto-tapsi-vima-vima-gastronomos-420x560.jpg?v=1699292433)
20'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για το μωσαϊκό με ζαχαρούχο γάλα και πολύχρωμα μπισκότα γεμιστά, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο και το κονιάκ ή τον χυμό.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια.
- Τα ρίχνουμε στο μπολ με το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού.
- Προσθέτουμε μπισκότα μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.
- Επενδύουμε με μεμβράνη μια φόρμα της αρεσκείας μας και απλώνουμε εκεί το μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μωσαϊκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να παγώσει και να σφίξει.
- Το μωσαϊκό με ζαχαρούχο γάλα και πολύχρωμα μπισκότα γεμιστά διατηρείται στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.