20' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για το μωσαϊκό με ζαχαρούχο γάλα και πολύχρωμα μπισκότα γεμιστά, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο και το κονιάκ ή τον χυμό.
  3. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια.
  5. Τα ρίχνουμε στο μπολ με το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού.
  6. Προσθέτουμε μπισκότα μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.
  7. Επενδύουμε με μεμβράνη μια φόρμα της αρεσκείας μας και απλώνουμε εκεί το μείγμα.
  8. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μωσαϊκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να παγώσει και να σφίξει.
  9. Το μωσαϊκό με ζαχαρούχο γάλα και πολύχρωμα μπισκότα γεμιστά διατηρείται στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών