20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 5

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το μαραθόσπορο, το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε περίπου 1.300 ml νερό, (ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει κατά τα 2/3 τα υλικά), ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  4. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
  5. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  6. Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά. Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε το μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες τηγανητές.

Συνταγές με Λεμόνι

Συνταγές με Μοσχάρι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών