Πολλές οι εκδοχές της παλιάς ρωσικής συνταγής, εμείς σας δίνουμε μία από αυτές που τα «σπάει». Στην υγεία του κόμη Στρόγγανοφ!

 
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε ετοιμαζοντας τη γαρνιτούρα (χυλοπίτες, πατάτες τηγανητές ή ό,τι άλλο θέλουμε), γιατί το μαγείρεμα του φαγητού είναι σύντομο και καλό είναι το σερβίρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  2. Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε το στρογγανόφ σε δύο δόσεις σε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ., διαιρώντας στα δύο τα υλικά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις λωρίδες του κρέατος. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις λωρίδες κρέατος σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα (για περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέτουμε το ζωμό και τον πελτέ και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 1 λεπτό. Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι ή την ξινόκρεμα και ζεσταίνουμε μέχρι ενωθεί με τα υγρά του φαγητού και να ζεσταθεί πολύ καλά.
  4. Προσέχουμε να μη βράσει, γιατί θα κόψει. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αγγουράκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε στα πιάτα και συνοδεύουμε με χυλοπίτες ή με λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες, όπως συνηθίζουν πολλοί στη Ρωσία. Συμβουλή Αντί για μοσχαρίσιο φιλέτο, μπορούμε να το φτιάξουμε με φιλέτο από στήθος κοτόπουλου. Έτσι το κόστος του φαγητού θα είναι χαμηλότερο.
  5. Στο ποτήρι μας ένα Tempranillo από τον ελληνικό αμπελώνα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών