ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα με μοσχάρι κοκκινιστόΜακαρονάδα με μοσχάρι κοκκινιστό
20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το μοσχάρι λεμονάτο με μπρόκολο ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το μαραθόσπορο, τη φλούδα πορτοκαλιού και νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει.
  4. Όταν αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή (στο 3 - 4 αν η κουζίνα έχει κλίμακα μέχρι το 9), σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  5. Ρίχνουμε το μπρόκολο και το σουμάκ, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και το μπρόκολο.
  6. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  7. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε.
  8. Πετάμε τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
  9. Συνοδεύουμε με ένα αφράτο πιλάφι.

Μυστικά

*  Aνατολίτικο μπαχαρικό με βαθυκόκκινο χρώμα και λεμονίζουσα γεύση - το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα, αλλά και στα ράφια μπαχαρικών του ΑΒ ή 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού +1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)

Το λεμονάτο σουμάκ και το έντονο μπρόκολο θα μας οδηγήσουν σε ένα λευκό κρασί, π.χ. μια ώριμη Σαντορίνη.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών