ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡολό κιμά γεμιστό με λαχανικά και τσιπς πατάτας σπιτικά: δύο συνταγές σε μίαΡολό κιμά γεμιστό με λαχανικά και τσιπς πατάτας σπιτικά
20' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
10' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχαρίσιο ρολό γεμιστό με ζαμπόν και σπανάκι αρχικά, προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170° C (σκάλα 3 στο γκάζι).
  2. Στη συνέχεια, σε µια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουµε 1 κουτ. σούπας από το βούτυρο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγµένο) για περίπου 5-6 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει ελαφρώς.
  3. Προσθέτουµε το ζαµπόν, το σκόρδο, τον µαϊντανό, τη µουστάρδα και το ξύσµα λεµονιού, αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε για 1 λεπτό και αποσύρουµε από τη φωτιά.
  4. Απλώνουµε τη μοσχαρίσια φέτα σε λεία επιφάνεια και την αλατοπιπερώνουµε.
  5. Καλύπτουµε την επιφάνεια µε τη γέµιση και τυλίγουµε σε ρολό.
  6. Τυλίγουµε το µπέικον πάνω από το μοσχάρι και δένουµε µε σπάγκο µαγειρικής ώστε να µη γλιστρήσει το µπέικον.
  7. Ζεσταίνουµε το λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο σε µια φαρδιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, και σοτάρουµε το ρολό για περίπου 5 λεπτά, µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  8. Το βγάζουµε προσεκτικά και το βάζουµε στο κέντρο ενός µέτριου ταψιού.
  9. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουµε τα καρότα, τις πατάτες και τα κρεµµύδια για περίπου 4 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, και τα αδειάζουµε στο ταψί, γύρω από το ρολό.
  10. Ρίχνουµε στην κατσαρόλα µε το λάδι όπου σοτάραµε τα λαχανικά 80 ml από το κρασί και βράζουµε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  11. Περιχύνουµε το μοσχάρι µε το κρασί και τα υγρά της κατσαρόλας και ψήνουµε για περίπου 30 λεπτά, µέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
  12. Βγάζουµε για λίγο από τον φούρνο, καλύπτουµε το ταψί µε αλουµινόχαρτο και συνεχίζουµε το ψήσιµο για άλλα 45-50 λεπτά ή µέχρι οι χυµοί του να βγαίνουν διάφανοι όταν το τρυπάµε µε ένα λεπτό µαχαίρι.
  13. Βγάζουµε το ρολό σε ένα ξύλο κοπής και το αφήνουµε για περίπου 10 λεπτά να «σταθεί».
  14. Βγάζουµε τα λαχανικά µε τρυπητή κουτάλα σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος.
  15. Σουρώνουµε τα υγρά του ταψιού σε µια µικρή κατσαρόλα, ρίχνουµε το υπόλοιπο κρασί και αλατοπίπερο και βράζουµε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, µέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  16. Αφαιρούµε τους σπάγκους από το ρολό, το κόβουµε σε φέτες και το απλώνουµε στην πιατέλα µε τα λαχανικά.
  17. Περιχύνουµε µε τη σάλτσα και σερβίρουµε το μοσχαρίσιο ρολό γεμιστό με ζαμπόν και σπανάκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών