ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαραμοσαλάτα μαύρη, με μελάνι σουπιάς και λάιμΤαραμοσαλάτα μαύρη, με μελάνι σουπιάς και λάιμ
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Τεμάχια: για 1 μικρό μπολ

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη μους ταραμοσαλάτας, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ηλιέλαιο, σε κανάτα και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε αργή, συνεχόμενη ροή, σχηματίζοντας ένα λεπτό κορδόνι.
  3. Αν δούμε ότι η ταραμοσαλάτα πήζει πολύ, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  4. Σερβίρουμε τη ταραμοσαλάτα με φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Ελληνικά ξηρά λευκά αφρώδη ή ένα παγωμένο τσίπουρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Ταραμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών