![«Χοντρή» ταραμοσαλάτα με λαδόψωμο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/chontri-taramosala-ta-me-lado-psomo-gastronomos-420x560.jpg?v=1720359419)
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Τεμάχια: για 1 μικρό μπολΓια το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη μους ταραμοσαλάτας, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ηλιέλαιο, σε κανάτα και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε αργή, συνεχόμενη ροή, σχηματίζοντας ένα λεπτό κορδόνι.
- Αν δούμε ότι η ταραμοσαλάτα πήζει πολύ, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
- Σερβίρουμε τη ταραμοσαλάτα με φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Ελληνικά ξηρά λευκά αφρώδη ή ένα παγωμένο τσίπουρο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.