ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμες σοκολατένιες μπάρεςΝηστίσιμες σοκολατένιες μπάρες
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Γα να φτιάξουμε τις μπάρες γκρανόλας ξεκινάμε και απλώνουμε τη βρώμη και τα κοπανισμένα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, ανακατεύοντάς τα ενδιαμέσως δύο τρεις φορές. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το μέλι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Αποσύρουμε.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα καβουρδισμένα υλικά και τα περιχύνουμε με το μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε να σκορπίσουν.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 22 x 22 εκ. που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και πιέζουμε προς τα κάτω με την παλάμη μας.
  6. Καλύπτουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.
  7. Ξεφορμάρουμε το μείγμα και το κόβουμε σε 12 μπάρες.
  8. Διατηρούμε τις μπάρες γκρανόλας εκτός ψυγείου, μέσα σε τάπερ, αν τις προτιμάμε να είναι μαλακές, ή στο ψυγείο αν θέλουμε να είναι πιο σκληρές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών