
20'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Κομμάτια: 12Διαδικασία
- Γα να φτιάξουμε τις μπάρες γκρανόλας ξεκινάμε και απλώνουμε τη βρώμη και τα κοπανισμένα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, ανακατεύοντάς τα ενδιαμέσως δύο τρεις φορές. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το μέλι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Αποσύρουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα καβουρδισμένα υλικά και τα περιχύνουμε με το μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε να σκορπίσουν.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 22 x 22 εκ. που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και πιέζουμε προς τα κάτω με την παλάμη μας.
- Καλύπτουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.
- Ξεφορμάρουμε το μείγμα και το κόβουμε σε 12 μπάρες.
- Διατηρούμε τις μπάρες γκρανόλας εκτός ψυγείου, μέσα σε τάπερ, αν τις προτιμάμε να είναι μαλακές, ή στο ψυγείο αν θέλουμε να είναι πιο σκληρές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.