ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες με βρώμη, κακάο και ξηρούς καρπούςΜπάρες με βρώμη, κακάο και ξηρούς καρπούς
20' προετοιμασία
2 ώρες και 10' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1.100 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε νηστίσιμες σοκολατένιες μπάρες, αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα για 10 λεπτά, να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ταχίνι με το μέλι, όχι όμως πολύ, γιατί θα σφίξει.
  4. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
  5. Ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο τη βρώμη.
  6. Και στη συνέχεια τα 50 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα 50 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια.
  7. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς (50 γρ.).
  9. Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.
  10. Όταν παρέλθει η πρώτη ώρα, βγάζουμε για λίγο το ταψί και κόβουμε το μείγμα σε μπάρες μεγέθους της αρεσκείας μας.
  11. Αμέσως μετά, το ξανακλείνουμε με μεμβράνη και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα.
  12. Αφού σταθεροποιηθούν οι μπάρες, τις τυλίγουμε μία-μία με μεμβράνη.
  13. Διατηρούμε, τις νηστίσιμες σοκολατένιες μπάρες, στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών