ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο στο τηγάνι με πράσοΚοτόπουλο στο τηγάνι με πράσο
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπαστουνάκια κοτόπουλου στο τηγάνι με σάλτσα σόγιας, αρχικά κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 1 εκ.
  2. Σε ένα μεγάλο γουόκ (ή σε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σησαμέλαιο (ή το ελαιόλαδο).
  3. Σοτάρουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  4. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε τα υλικά μέχρι το σκόρδο να ροδίσει πολύ απαλά.
  6. Τότε, ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Πασπαλίζουμε, τα μπαστουνάκια κοτόπουλου, με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.
  10. Συνοδεύουμε, τα μπαστουνάκια κοτόπουλου, με ρυζομακάρονα ή με ρύζι μπασμάτι, αρτυμένο με λίγη σόγια και λίγη πάπρικα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών