
10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπαστουνάκια κοτόπουλου στο τηγάνι με σάλτσα σόγιας, αρχικά κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 1 εκ.
- Σε ένα μεγάλο γουόκ (ή σε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σησαμέλαιο (ή το ελαιόλαδο).
- Σοτάρουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε τα υλικά μέχρι το σκόρδο να ροδίσει πολύ απαλά.
- Τότε, ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε, τα μπαστουνάκια κοτόπουλου, με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.
- Συνοδεύουμε, τα μπαστουνάκια κοτόπουλου, με ρυζομακάρονα ή με ρύζι μπασμάτι, αρτυμένο με λίγη σόγια και λίγη πάπρικα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 49.