ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκοτογλυκό με σοκολάτα, κρέμα και λικέρ βύσσινοΜπισκοτογλυκό με σοκολάτα, κρέμα και λικέρ βύσσινο
15' προετοιμασία
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 15'

Υλικά

Κομμάτια: 9

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μπισκοτογλυκό με σοκολάτα, χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή σαντιγί.
  2. Σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή ταψάκι περίπου 20 x 20 εκ. στρώνουμε μεμβράνη, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
  3. Αδειάζουμε στον πάτο μία πολύ λεπτή στρώση από τη σοκολατενια σαντιγί.
  4. Από πάνω στρώνουμε τα μισά μπισκότα σε μονή στρώση.
  5. Συνεχίζουμε απλώνοντας τη μισή σαντιγί.
  6. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά, βάζοντας μία στρώση από τα υπόλοιπα μπισκότα και έπειτα την υπόλοιπη σαντιγί.
  7. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
  8. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μίνιμουμ 1 βράδυ (ιδανικά 1 μέρα), ώστε να μαλακώσουν καλά τα μπισκότα και να αποκτήσουν υφή σαν κέικ.
  9. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό με σοκολάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT