15'
προετοιμασία
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 15'
Υλικά
Κομμάτια: 9Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μπισκοτογλυκό με σοκολάτα, χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή σαντιγί.
- Σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή ταψάκι περίπου 20 x 20 εκ. στρώνουμε μεμβράνη, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε στον πάτο μία πολύ λεπτή στρώση από τη σοκολατενια σαντιγί.
- Από πάνω στρώνουμε τα μισά μπισκότα σε μονή στρώση.
- Συνεχίζουμε απλώνοντας τη μισή σαντιγί.
- Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά, βάζοντας μία στρώση από τα υπόλοιπα μπισκότα και έπειτα την υπόλοιπη σαντιγί.
- Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μίνιμουμ 1 βράδυ (ιδανικά 1 μέρα), ώστε να μαλακώσουν καλά τα μπισκότα και να αποκτήσουν υφή σαν κέικ.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό με σοκολάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.