ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧορτόσουπα με αποφλοιωμένο κριθάριΧορτόσουπα με αποφλοιωμένο κριθάρι
30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για το μπουρανί (σούπα με άγρια χόρτα), καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό, περίπου 2 λίτρα, και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τα χόρτα.
  3. Ενώ βράζουν, βάζουμε σ’ ένα τηγανάκι το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα χόρτα, ρίχνουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει και το πλιγούρι.
  5. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε λεμόνι, όσο θέλουμε.
  6. Η πυκνότητα της σούπας είναι θέμα προτίμησης. Όσο βράζει, πήζει, οπότε ρυθμίζουμε το χρόνο μαγειρέματος αναλόγως.

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών