30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για το μπουρανί (σούπα με άγρια χόρτα), καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό, περίπου 2 λίτρα, και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τα χόρτα.
- Ενώ βράζουν, βάζουμε σ’ ένα τηγανάκι το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε.
- Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα χόρτα, ρίχνουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει και το πλιγούρι.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε λεμόνι, όσο θέλουμε.
- Η πυκνότητα της σούπας είναι θέμα προτίμησης. Όσο βράζει, πήζει, οπότε ρυθμίζουμε το χρόνο μαγειρέματος αναλόγως.