ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧαρτσό – Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με μπαχαρικά και σάλτσα καρυδιούΚοτόπουλο στην κατσαρόλα με σάλτσα καρυδιού (χαρτσό)
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπουτάκια κοτόπουλου με πράσα και ροζ πιπέρι, αρχικά ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες.
  2. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ροδίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε 40 ml ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε 30 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
  5. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τα μπουτάκια, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και ζεστό νερό (αν χρειάζεται) ώστε να καλύψει το κοτόπουλο κατά τα 2/3.
  6. Προσθέτουμε αλάτι, όσο χοντροκοπανισμένο ροζ πιπέρι θέλουμε και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με αρκετό ζουμάκι.
  7. Προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε, τα μπουτάκια κοτόπουλου με πράσα και ροζ πιπέρι, συνοδεία λευκού ρυζιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών