Σαν να φθινοπώριασε… τελικώς. Και με αυτή τη συνταγή, ξεκινάμε προπόνηση για πιο χειμωνιάτικες μαγειρικές.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες.
  2. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ροδίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε 40 ml ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε 30 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
  5. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τα μπουτάκια, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και ζεστό νερό (αν χρειάζεται) ώστε να καλύψει το κοτόπουλο κατά τα 2/3.
  6. Προσθέτουμε αλάτι, όσο χοντροκοπανισμένο ροζ πιπέρι θέλουμε και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  7. Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με αρκετό ζουμάκι.
  8. Προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε συνοδεία λευκού ρυζιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών