ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπράουνι με κομμάτια καραμέλας «αγελαδίτσα»Μπράουνι με κομμάτια καραμέλας «αγελαδίτσα»

Οι θεωρίες για την καταγωγή του μπράουνι δεν συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι αμερικανική εφεύρεση του 19ου αιώνα. Κάποιοι δεν αποκλείουν να είναι ένα από τα πρώτα γλυκά στα οποία προστέθηκε σοκολάτα. Πολύ σύντομα εξαπλώθηκε στον Καναδά και αλλού. Στην Ελλάδα το μάθαμε δυστυχώς πολύ αργότερα, αλλά ήταν αγάπη με την πρώτη δαγκωματιά.

25' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 9

Διαδικασία

  1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να λιώσουν μαζί σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις λιώσουν κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Αδειάζουμε σε αυτά το μείγμα σοκολάτας - βουτύρου και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και τα καρύδια (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι ή τσέρκι, καλυμμένο στο κάτω μέρος με λαδόκολλα. Ιδανικό μέγεθος 25 x 25 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, όχι περισσότερο, γιατί θέλουμε να μείνει υγρό στο εσωτερικό.
  4. Όσο είναι ζεστό, θα δυσκολευτούμε να το σερβίρουμε σε κομμάτια. Το αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό ή σαντιγί.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών