5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Τεμάχια: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπρουσκέτες με «πελτέ» λιαστής ντομάτας, λουκάνικο και ρόκα, αρχικά σοτάρουμε, σε αντικολλητικό τηγάνι, τα λουκάνικα ανακατεύοντας συνεχώς για 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Πολτοποιούμε, στο μούλτι ή στο μπλέντερ, τις λιαστές ντομάτες μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
- Ψήνουμε, στο γκριλ ή στην τοστιέρα, τις φέτες ψωμιού.
- Στη συνέχεια, τις αλείφουμε με τον «πελτέ» λιαστής ντομάτας.
- Μοιράζουμε τα λουκάνικα στις φέτες ψωμιού και γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε, τις μπρουσκέτες με «πελτέ» λιαστής ντομάτας, λουκάνικο και ρόκα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 83.