ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτες με γαλοτύρι και μαριναρισμένες ντομάτεςΜπρουσκέτες με γαλοτύρι και μαριναρισμένες ντομάτες
5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπρουσκέτες με «πελτέ» λιαστής ντομάτας, λουκάνικο και ρόκα, αρχικά σοτάρουμε, σε αντικολλητικό τηγάνι, τα λουκάνικα ανακατεύοντας συνεχώς για 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  2. Πολτοποιούμε, στο μούλτι ή στο μπλέντερ, τις λιαστές ντομάτες μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
  3. Ψήνουμε, στο γκριλ ή στην τοστιέρα, τις φέτες ψωμιού.
  4. Στη συνέχεια, τις αλείφουμε με τον «πελτέ» λιαστής ντομάτας.
  5. Μοιράζουμε τα λουκάνικα στις φέτες ψωμιού και γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας.
  6. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε, τις μπρουσκέτες με «πελτέ» λιαστής ντομάτας, λουκάνικο και ρόκα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 83.

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών