
30'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 42'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Τρίβουµε τα µύδια για να αφαιρέσουµε τις ακαθαρσίες και βγάζουµε το «γένι» τους τραβώντας το.
- Λιώνουµε το βούτυρο σε µια µεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά το κρεµµύδι, το σκόρδο και το σέλερι για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, µέχρι να µαλακώσουν, αλλά να µην πάρουν χρώµα.
- Προσθέτουµε το κρασί, τη δάφνη και το θυµάρι και αφήνουµε να πάρουν βράση.
- Προσθέτουµε τα µύδια, σκεπάζουµε καλά την κατσαρόλα και σιγοβράζουµε σε χαµηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακινώντας την κατσαρόλα ανά διαστήµατα, µέχρι τα µύδια να ανοίξουν.
- Τα βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα σε µια πιατέλα και πετάµε όσα µύδια δεν έχουν ανοίξει.
- Σουρώνουµε τον ζωµό σε µια καθαρή κατσαρόλα.
- Αφήνουµε το υγρό να πάρει βράση για 2-3 λεπτά σε µέτρια φωτιά.
- Προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος, αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε για 1 λεπτό και αποσύρουµε από τη φωτιά.
- Μοιράζουµε τα µύδια σε ατοµικά µπολ, περιχύνουµε µε τη σάλτσα, σκορπίζουµε τον µαϊντανό και σερβίρουµε µε µπόλικο ψωµί.