15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το αυγό, το αλεύρι και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια.
- Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ.
- ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις των 7-8 τεμαχίων, για 3-4 λεπτά περίπου η κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε με ψητά παντζάρια και χόρτα ή ντοματοσαλάτα με γλιστρίδα και ελιές.