ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣμηλόπιτα με αλμυρή καραμέλαΜηλόπιτα apple crumble με αλμυρή καραμέλα και φουντούκια
25' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 14

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για να φτιάξουμε τη νηστίσιμη μηλόπιτα, ξεκινάμε με τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τον χυμό και την άχνη με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι.

Γέμιση

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.
  2. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ που έχουμε γεμίσει με νερό και τις φέτες λεμονιού, ώστε να μη μαυρίσουν.
  3. Στραγγίζουμε τα μήλα, τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και τα ανακατεύουμε να καλυφθούν παντού. Τέλος, προσθέτουμε και τις σταφίδες.

Συναρμολόγηση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C, με αέρα. Σε ένα ταψί 26 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
  2. Απλώνουμε στη βάση με τα χέρια μας όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε το μισό ζυμάρι. Από πάνω απλώνουμε πάλι ομοιόμορφα τα μήλα.
  3. Τέλος, κόβουμε το ζυμάρι που έχουμε κρατήσει σε μικρά ακανόνιστα κομματάκια (κραμπλ) και τα σκορπάμε σε όλη την επιφάνεια, καλύπτοντας τα μήλα.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών