ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι πλακί με πατάτες από τον Χριστόφορο ΠέσκιαΨάρι πλακί με πατάτες από τον Χριστόφορο Πέσκια
30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φαγκρί στον φούρνο με αρωματική σαλάτα βραστών λαχανικών, ξεκινάμε βάζοντας το ψάρι σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Κάνουμε δύο μικρές τομές εκατέρωθεν κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης του ψαριού, πίσω από το πλαϊνό πτερύγιό του. Επειδή το ψάρι είναι μεγάλο και χοντρό, το βοηθάμε έτσι να ψηθεί γρηγορότερα και πιο ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα κι έξω το ψάρι.
  2. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου μισή ώρα – ίσως χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο χρόνο αναλόγως με το μέγεθός του.
  3. Πλένουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ως το κέντρο. Τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε να χλιαρύνουν και τα ξεφλουδίζουμε με τα χέρια. Τα κόβουμε σε μεγάλα καρεδάκια.
  4. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε όπως τα παντζάρια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Κόβουμε το μπρόκολο σε φούντες, το πλένουμε και το βράζουμε για 1-2 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα βαθύ μπολ.
  6. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπλέντερ. Βάζουμε μέσα και χτυπάμε πολύ καλά τον βασιλικό με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά την ώρα που είναι να τα σερβίρουμε.
  7. Αναμειγνύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με το ψάρι.

Μυστικά

Ο Παναγιώτης Μενάρδος είναι σεφ στο M-Eating της Μυκόνου.

Μια Σαντορίνη ιδανικά από τον περσινό τρύγο, ένα οποιοδήποτε νησιώτικο Ασύρτικο, ένα Chardonnay χωρίς βαρέλι ή μια καλή Ρετσίνα.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών