ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια μοσχαρίσια με σάλτσα ντομάταςΚεφτεδάκια μοσχαρίσια με σάλτσα ντομάτας

Οι κεφτέδες που σερβίρουν στο Καφενείο του Αλευρά στα νοτοανατολικά προάστεια του Ηρακλείου ήταν ακόμη πιο νόστιμοι από ό,τι τους περιέγραφε ο Παναγιώτης Μαγγανάς, που τον άκουσαν από το διπλανό τραπέζι και μας έστειλαν το πρώτο πιατάκι με κεφτέδες κέρασμα μαζί με μία ρακή. Τους «στρίμωξα» αρκετά τους Αλευράδες, για να καταφέρω τελικά να πάρω τη συνταγή της γιαγιάς από την κυρία Πόπη. Νικολέτα Μακρυωνίτου

 

15' προετοιμασία
5' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 30-40

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους κεφτέδες του Αλευρά στύβουμε καλά το ψωμί και το βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει το μείγμα.
  3. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο, ρολάροντάς τα μέσα στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  4. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε καυτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών