ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟμελέτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτα και βασιλικόΟμελέτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτα και βασιλικό Το Καφενείο Γύπας στον Ξηρόκαμπο του Αγίου Νικολάου, το άνοιξε ο Μανώλης Κοκολάκης το1978. Η κυρία Μαρία, η συζυγός του, σκαρώνει μεζέδες με ό,τι καλό βρει στους κήπους τους για όσους καθονται στα τραπέζια κι ο γιος τους Κωνσταντίνος έχει αναλάβει κι επίσημα δράση. Όπως λένε, η ομελέτα με τα βλίτα είναι τόσο δημοφιλής που δεν τους φτάνουν πάντα τα δικά τους αυγά από το κοτέτσι τους.

 

5' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ομελέτα με βλίτα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και τα βλίτα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, πασπαλίζουμε με τη φέτα και αλατίζουμε.
  3. Ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά, για 3-4 λεπτά, την τουμπάρουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Βλίτα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών