7'
προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για την ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα σπαράγγια για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ακόμη.
- Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και περιχύνουμε τα αυγά.
- Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω το κατίκι και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο.
- Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 8 - 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να χρυσίσει ομοιόμορφα.
Μυστικά
Προσοχή, αν το τηγάνι δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε το χερούλι του δυο-τρεις φορές με αλουμινόχαρτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.