ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣλαγάνα με αλεύρι ολικήςΛαγάνα με αλεύρι ολικής
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: ταψί no 32

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη Πελοποννησιακή μπογάτσα, ξεκινάμε αλείφωντας το μετρημένο λάδι το ταψί και το πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.
  2. Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα και ρίχνουμε το λάδι. Τρίβουμε με τις παλάμες για να γίνει σαν τραχανάς. Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί, τις μυρωδιές και τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι. Ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Πρέπει να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι· αν χρειαστεί, βάζουμε και λίγο χλιαρό νεράκι.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  4. Πλάθουμε το ζυμάρι στο προετοιμασμένο ταψί και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι την επιφάνεια.
  5. Κεντάμε με τα πιρούνια αν θέλουμε και όσο μπορούμε. Ψήνουμε αμέσως στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου, οπότε θα ροδίσει ελαφρώς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 23.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών