ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιπεριές κέρατο: Λεπτόφλουδες, γλυκές, φίνεςΠιπεριές κέρατο: Λεπτόφλουδες, γλυκές, φίνες
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις πιπερίες

Διαδικασία

  1. Για τις πιπεριές κέρατο γεμιστές με τυροκαυτερή ξεκινάμε και πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές.
  2. Αφαιρούμε τα κοτσάνια, κόβουμε ένα καπάκι (το οποίο κρατάμε) και καθαρίζουμε το εσωτερικό από τους σπόρους, προσέχοντας να μην τις ανοίξουμε.
  3. Τις ξεπλένουμε και στο εσωτερικό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  4. Πλένουμε τις καυτερές πιπερίτσες, αφαιρούμε το κοτσάνι και απομακρύνουμε τους σπόρους από το εσωτερικό.
  5. Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και ψήνουμε για 5 λεπτά στη μεσαία σκάλα του φούρνου στο γκριλ ή στις αντιστάσεις.
  6. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι.
  7. Σοτάρουμε τις πιπερίτσες και το σκόρδο για 1 λεπτό και ύστερα προσθέτουμε τη φέτα, τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά. Μεταφέρουμε τη γέμιση στο μπλέντερ και χτυπάμε ώσπου να αποκτήσει κρεμμώδη υφή.
  8. Κρατάμε τις πιπεριές με προσοχή και γεμίζουμε με την τυροκαυτερή.
  9. Κλείνουμε με το καπάκι τους και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στο γκριλ, μέχρι οι πιπεριές να ροδίσουν.
  10. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
  11. Τρώγονται ζεστές ή κρύες.

Μυστικά

Όσο περισσότερους σπόρους αφήσουμε στις κόκκινες πιπερίτσες τόσο πιο καυτερές είναι. Για να σταθεροποιήσουμε τα καπάκια στις πιπεριές χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών