10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τις πιπερίες
Διαδικασία
- Για τις πιπεριές κέρατο γεμιστές με τυροκαυτερή ξεκινάμε και πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια, κόβουμε ένα καπάκι (το οποίο κρατάμε) και καθαρίζουμε το εσωτερικό από τους σπόρους, προσέχοντας να μην τις ανοίξουμε.
- Τις ξεπλένουμε και στο εσωτερικό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Πλένουμε τις καυτερές πιπερίτσες, αφαιρούμε το κοτσάνι και απομακρύνουμε τους σπόρους από το εσωτερικό.
- Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και ψήνουμε για 5 λεπτά στη μεσαία σκάλα του φούρνου στο γκριλ ή στις αντιστάσεις.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι.
- Σοτάρουμε τις πιπερίτσες και το σκόρδο για 1 λεπτό και ύστερα προσθέτουμε τη φέτα, τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά. Μεταφέρουμε τη γέμιση στο μπλέντερ και χτυπάμε ώσπου να αποκτήσει κρεμμώδη υφή.
- Κρατάμε τις πιπεριές με προσοχή και γεμίζουμε με την τυροκαυτερή.
- Κλείνουμε με το καπάκι τους και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στο γκριλ, μέχρι οι πιπεριές να ροδίσουν.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
- Τρώγονται ζεστές ή κρύες.
Μυστικά
Όσο περισσότερους σπόρους αφήσουμε στις κόκκινες πιπερίτσες τόσο πιο καυτερές είναι. Για να σταθεροποιήσουμε τα καπάκια στις πιπεριές χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες.