5'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε porridge καβουρδισμένο, ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μικρό κατσαρόλι τις νιφάδες βροώμης και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τις καβουρδίζουμε για 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό ρόδινο χρώμα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να προκύψει μια πηχτή κρέμα.
- Σβήνουμε το μάτι, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε στο σβηστό μάτι για 5 λεπτά. Έτσι, το porridge θα γίνει πιο αφράτο και η γεύση του πιο γεμάτη.
- Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και σερβίρουμε το porridge ζεστό ή χλιαρό, με λίγη κανέλα τριμμένη (προαιρετικά).