ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚορμός με σοκολάτα και πορτοκάλιΚορμός με σοκολάτα και πορτοκάλι
15' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Τρίβουμε τα πορτοκάλια στην ψιλή πλευρά του τρίφτη, ώστε να απομακρύνουμε τη φλούδα των φρούτων, που είναι αρκετά πικρή, προσέχοντας να μη φτάσουμε στο λευκό εσωτερικό. Το ξύσμα, που είναι ιδιαίτερα αρωματικό, αν θέλουμε, το διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο, για να αρωματίσουμε κρέμες, κέικ κ.λπ.
  2. Βάζουμε 3 κατσαρόλες με άφθονο νερό να βράσουν. Ρίχνουμε τα πορτοκάλια (άκοπα) μέσα στην πρώτη κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε, τα ρίχνουμε στη δεύτερη κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε στην τρίτη κατσαρόλα. Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  5. Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε τα πορτοκάλια σε ισόπαχες φέτες (ή ροδέλες) πάχους 0,5 εκ. και τις απλώνουμε σε μεγάλο ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση.
  6. Βάζουμε την κανέλα και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και το κονιάκ και περιχύνουμε τις φέτες.
  7. Καλύπτουμε καλά με 2 φύλλα λαδόκολλας και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
  8. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών