ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠουγκιά από κρέπες με παστουρμάΠουγκιά από κρέπες με παστουρμά
10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Τεμάχια: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα πουγκιά με μπρι και σμέουρα, ξεκινάμε κόβοντας τα φύλλα κρούστας στη μέση (κάθετα προς τη μεγάλη πλευρά τους), έτσι ώστε να έχουμε έξι κομμάτια.
  2. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μισά με βούτυρο και τα τοποθετούμε σταυρωτά το ένα πάνω στο άλλο.
  3. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του ενός τυριού με τη μισή μαρμελάδα και το τοποθετούμε στο κέντρο των φύλλων. Σκορπίζουμε εδώ κι εκεί λίγα σμέουρα. Σηκώνουμε τις άκρες των φύλλων, τις ενώνουμε στο κέντρο και τις στρίβουμε σαν πουγκί, έτσι ώστε να καλυφθεί το τυρί.
  4. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας άλλο ένα πουγκί.
  5. Τοποθετούμε τα πουγκιά στη λαμαρίνα του φούρνου, αλείφουμε την επιφάνειά τους με βούτυρο, σκορπίζουμε επάνω τους τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170° C για 40 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα σερβίρουμε χλιαρά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σμέουρα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών