Να ένας χαλβάς που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει. Σπάνια άλλωστε συναντάμε άλλα είδη χαλβά στην Ελλάδα, πέρα από τον σιμιγδαλένιο, τον ταχινένιο και τον χαλβά Φαρσάλων, αν εξαιρέσεις ίσως κάποιες παλιές συνταγές που επιβιώνουν σε παλιά προσφυγικά τεφτέρια, όπως ο χαλβάς με ρύζι ή ο αλευροχαλβάς. Εδώ, ο executive pastry chef του ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace, Μιχάλης Χατζηκαλημέρης, μας προτείνει έναν πρωτότυπο και gluten free χαλβά που δεν έχει κανένα είδος αμύλου. Γίνεται αποκλειστικά και μόνο με αμυγδαλόσκονη, η οποία συμπεριφέρεται ακριβώς όπως το σιμιγδάλι, δηλαδή «πίνει» το σιρόπι και δίνει ένα ωραίο μείγμα που καλουπώνεται σε φόρμα και στέκεται.
![Τυρόπιτα γλυκιά με αμύγδαλα και μέλι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/tyro-pita-glykia-me-amy-gdala_kai-meli_gastronomos-420x560.jpg?v=1721214419)