ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡιζότο στη χύτρα  με σαφράν και καραβίδεςΡιζότο στη χύτρα με σαφράν και καραβίδες
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 2 (ως κυρίως) , 4 (ως συνοδευτικό)

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ριζότο με άρωμα μανταρινιού πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, ώσπου να ξανθύνει.
  2. Προσθέτουμε το σέλερι και το σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το χυμό και τη φλούδα του μανταρινιού και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ώσπου να βραχούν καλά όλοι οι κόκκοι του με το υγρό της κατσαρόλας.
  5. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά (περίπου 4 λεπτά), ρίχνουμε σταδιακά από 1 φλιτζάνι ζεστό ζωμό κάθε φορά και ανακατεύουμε αρκετά συχνά με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να απορροφηθεί η κάθε δόση.
  6. Συνεχίζουμε την προσθήκη ζωμού, ώσπου το ρύζι να μαλακώσει και να χυλώσει, αλλά να κρατάει «στο δόντι» και να παραμείνει ελαφρώς ζουμερό. Η όλη διαδικασία παρασκευής του ριζότο διαρκεί περίπου 20 – 25 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών