ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡολάκια με φύλλο κρούστας, κατίκι Δομοκού, λιαστές ντομάτες και βασιλικόΡολάκια με φύλλο κρούστας, κατίκι Δομοκού, λιαστές ντομάτες και βασιλικό
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Κομμάτια: Για 24 ρολάκια

Διαδικασία

  1. Για τα ρολάκια λούζας γεμιστά με κρέμα από μανούρι ξεκινάμε και στοιμάζουμε την κρέμα του τυριού από την προηγουμένη: Χοντροτρίβουμε το μανούρι και το βάζουμε στο μούλτι.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα και, μόλις πάρει βράση, περιχύνουμε το μανούρι και το πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
  3. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  4. Σε αυτήν τη φάση, η κρέμα θα είναι αρκετά ρευστή.
  5. Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να γίνει σαν πηκτή κρέμα τυριού.
  6. Βάζουμε από λίγη κρέμα σε 24 φέτες λούζας.
  7. Τυλίγουμε τις φέτες σε ρολάκια.
  8. Αν χρειαστεί, τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
  9. Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από την προηγουμένη και να τα αφήσουμε στο ψυγείο.
  10. Θα τα βγάλουμε 20 λεπτά προτού τα σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 68.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών