Υλικά
Κομμάτια: Για 24 ρολάκια
Διαδικασία
- Για τα ρολάκια λούζας γεμιστά με κρέμα από μανούρι ξεκινάμε και στοιμάζουμε την κρέμα του τυριού από την προηγουμένη: Χοντροτρίβουμε το μανούρι και το βάζουμε στο μούλτι.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και, μόλις πάρει βράση, περιχύνουμε το μανούρι και το πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε.
- Σε αυτήν τη φάση, η κρέμα θα είναι αρκετά ρευστή.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να γίνει σαν πηκτή κρέμα τυριού.
- Βάζουμε από λίγη κρέμα σε 24 φέτες λούζας.
- Τυλίγουμε τις φέτες σε ρολάκια.
- Αν χρειαστεί, τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
- Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από την προηγουμένη και να τα αφήσουμε στο ψυγείο.
- Θα τα βγάλουμε 20 λεπτά προτού τα σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 68.