ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με πράσινες φακές, αντζούγιες και ζεστό κατσικίσιο τυρίΣαλάτα με πράσινες φακές, αντζούγιες και ζεστό κατσικίσιο τυρί
10' προετοιμασία
20' βράσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα με φακές, μυζήθρα και μυρωδικά, αρχικά βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και τα δαφνόφυλλα, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν. Πρέπει να κρατάνε κάπως στο δόντι.
  2. Τις σουρώνουμε, πετάμε το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
  3. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια (ή το κρεμμύδι), την καρυδόψιχα, τα μυρωδικά και αλάτι και ανακατεύουμε.

Βινεγκρέτ

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.
  2. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με το τυρί και σερβίρουμε αμέσως, τη σαλάτα με φακές, μυζήθρα και μυρωδικά.

Μυστικά

Η σαλάτα αυτή είναι ένα θαυμάσιο γεύμα, ως έχει, με λίγο ψωμί. Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα μπορούμε να την αναμείξουμε με 1 φλιτζάνι βρασμένο μακρύκοκκο ρύζι. Εναλλακτικά, μπορούμε να βράσουμε μερικά αυγά. Επιπλέον, η φακοσαλάτα αυτή αποτελεί θαυμάσιο συνοδευτικό για φέτα ψαριού στον ατμό ή ψητή.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών