Σαλατοφαγητό από τα λίγα! Μας αρέσει και ως κυρίως πιάτο…

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τη κινόα (τη βρίσκουμε σε ορισμένα παντοπωλεία, ή 200 γρ.
  2. κουσκούς) σε μέτρια φωτιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Αποσύρουμε και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
  4. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με την καπνιστή πάπρικα, το ελαιόλαδο και το μέλι.
  5. Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα την κινόα και την υπόλοιπη την αφήνουμε στην άκρη.
  6. Προσθέτουμε στην κινόα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το βασιλικό και το δυόσμο (ή από 1 κουτ.
  7. γλυκού ξερά) και ανακατεύουμε.
  8. Κόβουμε το χαλούμι σε 4 χοντρές φέτες, τις αλείφουμε με 1 κουτ.
  9. σούπας ελαιόλαδο (συνολικά) και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  10. Αδειάζουμε τη σαλάτα κινόα σε μπολ, απλώνουμε το χαλούμι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα πάπρικας και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών