ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧωριάτικη με παντζάρι και ψητές πιπεριές τουρσίΧωριάτικη με ψητές πιπεριές τουρσί και παντζάριαΜε το ζεστό κλίμα και το εύφορο έδαφός του, το Μαρόκο παράγει κατακόκκινες, γλυκές ντομάτες. Αυτή η σαλάτα δελεάζει τον ουρανίσκο μας με μια ποικιλία γεύσεων. Τη σερβίρουμε ως ορεκτικό σύμφωνα με τον μαροκινό τρόπο ή ως συνοδευτικό σε πιάτα με κοτόπουλο ή αρνί.

40' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την σαλάτα με ντομάτα και λεμόνι τουρσί, σε ένα µπολ ανακατεύουµε τις ντοµάτες, το κρεµµύδι και τη φλούδα λεµονιού.
  2. Σε ένα µικρό µπολ χτυπάµε το λάδι, τον χυµό λεµονιού και την πάπρικα και προσθέτουµε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι.
  3. Περιχύνουµε τη σαλάτα µε το ντρέσινγκ, ανακατεύουµε ελαφρώς, σκεπάζουµε και τη βάζουµε στην άκρη για 30 λεπτά. Λίγο πριν από το σερβίρισµα, προσθέτουµε τον µαϊντανό και τον κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε) και ανακατεύουµε ξανά.
  4. Αν προετοιµάσουµε αυτήν τη σαλάτα νωρίτερα, σκεπάζουµε το µπολ και το τοποθετούµε στο ψυγείο, αλλά την επαναφέρουµε σε θερµοκρασία δωµατίου πριν προσθέσουµε τα ψιλοκοµµένα µυρωδικά.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών