Με το ζεστό κλίμα και το εύφορο έδαφός του, το Μαρόκο παράγει κατακόκκινες, γλυκές ντομάτες. Αυτή η σαλάτα δελεάζει τον ουρανίσκο μας με μια ποικιλία γεύσεων. Τη σερβίρουμε ως ορεκτικό σύμφωνα με τον μαροκινό τρόπο ή ως συνοδευτικό σε πιάτα με κοτόπουλο ή αρνί.

40' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τις ντοµάτες, το κρεµµύδι και τη φλούδα λεµονιού.
  2. Σε ένα µικρό µπολ χτυπάµε το λάδι, τον χυµό λεµονιού και την πάπρικα και προσθέτουµε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι. Περιχύνουµε τη σαλάτα µε το ντρέσινγκ, ανακατεύουµε ελαφρώς, σκεπάζουµε και τη βάζουµε στην άκρη για 30 λεπτά. Λίγο πριν από το σερβίρισµα, προσθέτουµε τον µαϊντανό και τον κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε) και ανακατεύουµε ξανά.
  3. Αν προετοιµάσουµε αυτήν τη σαλάτα νωρίτερα, σκεπάζουµε το µπολ και το τοποθετούµε στο ψυγείο, αλλά την επαναφέρουµε σε θερµοκρασία δωµατίου πριν προσθέσουµε τα ψιλοκοµµένα µυρωδικά.
  4. *Πώς ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες: Χαράζουμε έναν σταυρό στη βάση της καθεμιάς χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ με βραστό νερό για 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τις βυθίζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να κρυώσουν. Τις βγάζουμε από το νερό και αφαιρούμε εύκολα τη φλούδα τους ξεκινώντας από τον σταυρό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών