
10'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη χωριάτικη με ψητές πιπεριές τουρσί και παντζάρια, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Τυλίγουμε κάθε παντζάρι σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να χλιαρύνουν, για να μπορέσουμε να τα πιάσουμε και να αφαιρέσουμε τη φλούδα (βγαίνει πολύ εύκολα μετά το ψήσιμο).
- Τα κόβουμε κυδωνάτα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε αμέσως το ξύσμα, το ξίδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το λάδι.
- Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε την υπόλοιπη σαλάτα.
- Λαδώνουμε τις πιπεριές τουρσί και τις βάζουμε σε ταψάκι.
- Τις ψήνουμε στους 160°C για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν, και τις χοντροκόβουμε.
- Σε σαλατιέρα βάζουμε τα παντζάρια με τα υγρά τους και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε πολύ απαλά τη χωριάτικη με παντζάρι και ψητές πιπεριές τουρσί, για να μη βαφτούν όλα τα υλικά κόκκινα από τα παντζάρια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.