ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με ρόκα, πορτοκάλι και καρύδιαΣαλάτα με ρόκα, πορτοκάλι και καρύδιαΜια φίλη της Εύης Βουτσινά από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας της μίλησε γι’ αυτή τη σαλάτα. Της είπε ότι η γιαγιά της έβγαινε στην αυλή κι έκοβε το πορτοκάλι που χρειαζόταν –δεν ήθελε πορτοκάλια από το μανάβικο– και ισχυριζόταν ότι το φρεσκοκομμένο πορτοκάλι ήταν το μυστικό της νοστιμιάς. Την ίδια συνταγή όπως μας είπε, τη συνάντησε και σε άλλα μέρη, με κρεμμύδι αντί για πράσο. Είναι εντυπωσιακή η γεύση της και είναι πολύ εύκολη να τη φτιάξετε. Αν τη στολίσετε όμορφα σε μια πιατέλα, είναι και ευχάριστη στην όψη.

 

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα με πορτοκάλι, πράσα και ελιές, καθαρίζουμε γύρω γύρω τα πορτοκάλια μαζί με όλο το άσπρο.
  2. Tα κόβουμε ροδέλες λεπτές και τα αραδιάζουμε στην πιατέλα.
  3. Ψιλοκόβουμε το πράσο. Aν χρησιμοποιήσουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε φέτες και το χωρίζουμε σε κρίκους.
  4. Aλατίζουμε.
  5. Σκορπίζουμε από πάνω τις ελίτσες και ραντίζουμε τη σαλάτα πορτοκάλι με το λάδι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 9.

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών