ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με κατσικίσιο τυρί, αχλάδι και καρύδιΣαλάτα με κατσικίσιο τυρί, αχλάδι και καρύδι

Μια φίνα σάλτσα μασκαρπόνε και το λάδι σχοινόπρασου νοστιμίζουν μοναδικά τη σαλάτα και την ντύνουν γιορτινά. Για δική μας ευκολία, μπορούμε να τα έχουμε έτοιμα στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα ή αρκετές ημέρες πριν.

1 ώρα προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Για την... κρητική σάλτσα μασκαρπόνε

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με ψητό iceberg, φέτα, σάλτσα μασκαρπόνε και λάδι σχοινόπρασου, ξεκινάμε με τη σάλτσα μασκαρπόνε.
  2. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη στάκα ή το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στον πολυκόφτη, προσθέτουμε το σκόρδο, το λάδι, τον χυμό λεμονιού και πιπέρι και χτυπάμε καλά. Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.

Σαλάτα

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα iceberg, τα λαδώνουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε δυνατό γκριλ ή σε σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να καψαλιστούν (στο σχαροτήγανο θα δημιουργηθούν οι χαρακτηριστικές γραμμές της σχάρας από όλες τις πλευρές).
  2. Βάζουμε τα iceberg σε πιατέλα. Aλατίζουμε πολύ ελαφρά με τον ανθό αλατιού, ραντίζουμε με το ξίδι, σκορπίζουμε τη φέτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα μασκαρπόνε και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
  3. Περιχύνουμε με το λάδι σχοινόπρασου και σερβίρουμε τη σαλάτα με ψητό iceberg.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών