30' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

Σαλάτα

  1. Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 4-5 λεπτά. Πρέπει να μείνουν τραγανά.
  2. Τα τραβάμε με τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε για 1 λεπτό σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια ώστε να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  3. Πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τα μαρούλια με το χέρι.
  4. Καθαρίζουμε τα ραπανάκια και το αγγούρι και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες ή σε κύβους.
  5. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  6. Στραγγίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  7. Ψιλοκόβουμε τις μισές αντζούγιες και τις υπόλοιπες τις αφήνουμε ολόκληρες για να στολίσουμε τη σαλάτα.
  8. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα σαλατικά και τα λαχανικά.
  9. Κομματιάζουμε τον τόνο με τα χέρια και τον ρίχνουμε μαζί με τις ελιές και τις ψιλοκομμένες αντζούγιες στη σαλατιέρα.
  10. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το βασιλικό ή το δυόσμο και τα προσθέτουμε κι αυτά.
  11. Ανακατεύουμε απαλά και γαρνίρουμε με τα αυγά.

Βινεγκρέτ

  1. Σε βαζάκι με καπάκι που κλείνει καλά χτυπάμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
  2. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε, στολίζουμε με τα φιλετάκια αντζούγιας που κρατήσαμε και σερβίρουμε.

Σερβίρισμα

  1. Συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδι της αρεσκείας μας. Αν πεινάμε πολύ, βράζουμε και μερικά αυγά και τα σερβίρουμε κομμένα σε φετάκια πλάι στη σαλάτα μας.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Τόνος

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών