ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουλουράκια αμυγδάλουΚουλουράκια αμυγδάλου
30' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Βάρος: 1,5 κιλό

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαντορινιά κουλουράκια με μέλι και σουσάμι, αρχικά χτυπάμε, στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  3. Συνεχίζουμε με τα μπαχαρικά, τον χυμό, τη σόδα-κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και το μισό αλεύρι.
  4. Συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα.
  5. Σταματάμε το μίξερ και προσαρμόζουμε τον γάντζο για ζύμες.
  6. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη και μαλακή ζύμη.

Γέμιση και κουλούρια

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.
  2. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια.
  3. Κόβουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα αυγό.
  4. Πλάθουμε σε κορδόνια κι έπειτα τα πιέζουμε να γίνουν πλακέ.
  5. Με ένα κουτάλι του γλυκού βάζουμε γέμιση σε όλο το μήκος τους και πιάνουμε τις άκρες της ζύμης για να κλείσει γύρω από τη γέμιση. Έχουμε δηλαδή ένα γεμιστό κορδόνι, το οποίο στρίβουμε να γίνει κουλούρι.
  6. Στο σημείο που ενώνονται οι άκρες καρφώνουμε ένα γαρίφαλο.
  7. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου.
  8. Αραδιάζουμε εκεί τα κουλούρια σε απόσταση μεταξύ τους.
  9. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών