40' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1,5 κιλό

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το ΣΥΡΜΑ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη και συνεχίζουμε με τα μπαχαρικά, το χυμό τη σόδα-κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και το μισό αλεύρι. Συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα, σταματάμε το μίξερ και προσαρμόζουμε το ΓΑΝΤΖΟ για ζύμες. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη και μαλακή ζύμη.
  2. Γέμιση και μπισκότα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια. Κόβουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα αυγό, τα πλάθουμε σε κορδόνια κι έπειτα τα πιέζουμε να γίνουν πλακέ. Με ένα κουτάλι του γλυκού βάζουμε γέμιση σε όλο το μήκος τους και πιάνουμε τις άκρες της ζύμης για να κλείσει γύρω από τη γέμιση. Έχουμε δηλαδή ένα γεμιστό κορδόνι, το οποίο στρίβουμε να γίνει κουλούρι. Στο σημείο που ενώνονται οι άκρες καρφώνουμε ένα γαρίφαλο.
  3. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου, αραδιάζουμε εκεί τα κουλούρια σε απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών