10'
προετοιμασία
4' βράσιμο
Σύνολο: 14'
Υλικά
Τεμάχια: 1Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με καπνιστό ζαμπόν, κασέρι και αυγό μελάτο, ξεκινάμε αφαιρώντας λίγη ψίχα από το εσωτερικό της μπαγκέτας.
- Αλείφουμε το εσωτερικό της μπαγκέτας και από τις 2 μεριές με λίγο βούτυρο αγελάδος. Απλώνουμε το ζαμπόν και από πάνω το κασέρι. Βάζουμε ομοιόμορφα, από πάνω, χοντροκομμένες ανάμεικτες πρασινάδες.
- Βράζουμε τα αυγά μελάτα (για περίπου 3-4 λεπτά), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε προσεκτικά, κάθετα στη μέση.
- Τα απλώνουμε με το ασπράδι πάνω στις πρασινάδες, ώστε ο κρόκος που θα χυθεί να ποτίσει το ψωμί όταν το κλείσουμε.
- Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τη πάπρικα και κλείνουμε το σάντουιτς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 127.