Για τη 16η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαργαρίτας Ζώρζου.

15' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, το κρεμμυδάκι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το ξύδι· αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Παράλληλα, φρυγανίζουμε το ψωμί στην τοστιέρα.
  3. Σε ένα τηγάνι ψήνουμε ελαφρά το απάκι στο λίπος του για 2-3 λεπτά.
  4. Αλείφουμε τις τέσσερις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  5. Σε κάθε φέτα βάζουμε από πάνω τη ρόκα με το κρεμμυδάκι, 2 φέτες ντομάτα, απάκι, 2 φέτες γραβιέρα και λίγη ακόμα ρόκα.
  6. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε με: Σαλάτα με ρόκα και 1 βραστό αυγό ανά άτομο για ολοκληρωμένο γεύμα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών