![Χοιρινή τηγανιά με σύγλινο, απάκι και θρούμπι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/02/choirini-tigania-me-syglino-apaki-kai-throympi_gastronomos-1-420x560.jpg?v=1707300346)
15'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σάντουιτς
Διαδικασία
- Για το σάντουιτς με απάκι και ρόκα ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, το κρεμμυδάκι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το ξύδι , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
- Παράλληλα, φρυγανίζουμε το ψωμί στην τοστιέρα.
- Σε ένα τηγάνι ψήνουμε ελαφρά το απάκι στο λίπος του για 2-3 λεπτά.
- Αλείφουμε τις τέσσερις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Σε κάθε φέτα βάζουμε από πάνω τη ρόκα με το κρεμμυδάκι, 2 φέτες ντομάτα, απάκι, 2 φέτες γραβιέρα και λίγη ακόμα ρόκα.
- Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με
- Σαλάτα με ρόκα και 1 βραστό αυγό ανά άτομο για ολοκληρωμένο γεύμα.