Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρωματικό, μελωμένο, υπέροχο!

Ο σεφ μαγειρεύει αυτό το φαγητό με την τεχνική του κονφί, σύμφωνα με την οποία διάφορων ειδών τρόφιμα σιγοψήνονται μέσα σε μπόλικο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν πολύ τρυφερά.

40' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τις σουπιές, τα ξερά κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ, το θυμάρι και αλατοπίπερο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά, το φρέσκο κρεμμύδι, το δυόσμο και το μάραθο, μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και ο αρακάς. Σερβίρουμε το φαγητό με τρυπητή κουτάλα και περιχύνουμε με όσο από το αρωματισμένο λάδι θέλουμε. Οσο φαγητό περισσέψει το φυλάμε σε βάζο καλυμμένο με το λάδι του στο ψυγείο. Μένει για μία εβδομάδα αναλλοίωτο και είναι εξαιρετικός μεζές.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών