ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές με τζίντζερ και ξύσμα λεμονιούΣουπιές με τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού
40' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τις σιγοψημένες σουπιές με αρακά ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τις σουπιές, τα ξερά κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ, το θυμάρι και αλατοπίπερο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε τον αρακά, το φρέσκο κρεμμύδι, το δυόσμο και το μάραθο, μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και ο αρακάς.
  4. Σερβίρουμε το φαγητό με τρυπητή κουτάλα και περιχύνουμε με όσο από το αρωματισμένο λάδι θέλουμε.
  5. Όσο φαγητό περισσέψει το φυλάμε σε βάζο καλυμμένο με το λάδι του στο ψυγείο.
  6. Οι σουπιές με αρακά μπορούν να μένουν για μία εβδομάδα αναλλοίωτες και είναι εξαιρετικός μεζές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών