20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το σιτάρι σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το μπούκοβο για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρωματιστεί το λάδι αλλά να μην καεί το σκόρδο. Προσθέτουμε το σιτάρι και ανακατεύουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, το βαλσάμικο, τον βασιλικό και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το σιτάρι, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο φιστίκι και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών