20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το σιτάρι με ντοματίνια, σταφίδες και μπούκοβο, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το σιτάρι σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  2. Το στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το μπούκοβο για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρωματιστεί το λάδι αλλά να μην καεί το σκόρδο.
  4. Προσθέτουμε το σιτάρι και ανακατεύουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα.Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, το βαλσάμικο, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
  6. Προσθέτουμε το σιτάρι, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο φιστίκι και σερβίρουμε σιτάρι με ντοματίνια, σταφίδες και μπούκοβο.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών