20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το σιτάρι με ντοματίνια, σταφίδες και μπούκοβο, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το σιτάρι σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Το στραγγίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το μπούκοβο για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρωματιστεί το λάδι αλλά να μην καεί το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το σιτάρι και ανακατεύουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα.Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, το βαλσάμικο, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε το σιτάρι, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο φιστίκι και σερβίρουμε σιτάρι με ντοματίνια, σταφίδες και μπούκοβο.