Αυτή η σκορδαλιά προορίζεται για χίλιες δυο χρήσεις. Κρατάει καλά στο ψυγείο 8-10 μέρες οπότε θα σας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσετε μπόλικες από τις χρήσεις που σας προτείνουμε πιο κάτω. Το σκόρδο είναι ζήτημα προσωπικού γούστου και αντοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκορδαλιά μαργαρίταςΣκορδαλιά μαργαρίτας

Υλικά

Διαδικασία

  1. Μουλιάστε το ψωμί(ή το παξιμάδι) πολύ καλά στο νερό.
  2. Με το μαχαιράκι ανοίξτε τα σκόρδα στη μέση και αφαιρέστε το φύτρο τους.
  3. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, το ψωμί όχι εντελώς στυμμένο, και δουλέψτε τα μέχρι να γίνει μια λεία μάζα.
  4. Δοκιμάστε μήπως χρειάζεται αλάτι ή ξίδι.
  5. Αδειάστε τη σκορδαλιά σε σκεύος με καλό κλείσιμο, κλείστε την και φυλάξτε την στο ψυγείο.

Μυστικά

Οι προτάσεις μας για να την χρησιμοποιήσετε

  • Να τη σερβίρετε σκέτη με μερικές ελιές για μεζεδάκι.
  • Να γεμίσετε ντοματίνια, αφού τα αδειάσετε και να βάλετε από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελιά.
  • Να συνοδέψετε οποιαδήποτε τηγανητό ψάρι-όχι μόνο μπακαλιάρο ή γαλέο.
  • Να αραιώσετε τη σκορδαλιά με λίγο από το ζουμί που βράζετε μακαρόνια και να τη βάλετε ως σάλτσα.
  • Είναι ιδανικό συνοδευτικό του βραστού κοτόπουλου(κλασικός συνδυασμός) και όλων των βραστών κρεάτων.
  • Να συνοδέψετε τηγανητά ή ψητά λαχανικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 17.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών