Αρωματίζουμε τον σολομό με τζίντζερ και τον γαρνίρουμε με μια γρήγορη σάλτσα μυρωδικών.

5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη σάλτσα μυρωδικών

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Με τρυπητή κουτάλα τα παίρνουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  2. Στο λάδι όπου σοτάραμε τα λαχανικά και σε μέτρια φωτιά «ψήνουμε» τα φιλέτα σολομού, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι.
  3. Βάζουμε στο μούλτι φύλλα από τα μυρωδικά, το χυμό από λεμόνι ή λάιμ, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σερβίρουμε τις φέτες σολομού πάνω στα τραγανά φρέσκα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ και γαρνίρουμε με τη σάλτσα μυρωδικών.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών