ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο σολομού στο τηγάνι με σαλάτα φασολιώνΕύκολος σολομός σοτέ στο τηγάνι με φασολάκια σαλάτα
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη σάλτσα μυρωδικών

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σολομό με σάλτσα μυρωδικών, αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
  3. Με τρυπητή κουτάλα τα παίρνουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  4. Στο λάδι όπου σοτάραμε τα λαχανικά και σε μέτρια φωτιά «ψήνουμε» τα φιλέτα σολομού, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι.
  5. Βάζουμε στο μούλτι φύλλα από τα μυρωδικά, το χυμό από λεμόνι ή λάιμ, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Σερβίρουμε τις φέτες σολομού πάνω στα τραγανά φρέσκα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ και γαρνίρουμε με τη σάλτσα μυρωδικών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 83.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών