10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 2Για τη σάλτσα μυρωδικών
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σολομό με σάλτσα μυρωδικών, αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Με τρυπητή κουτάλα τα παίρνουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
- Στο λάδι όπου σοτάραμε τα λαχανικά και σε μέτρια φωτιά «ψήνουμε» τα φιλέτα σολομού, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι.
- Βάζουμε στο μούλτι φύλλα από τα μυρωδικά, το χυμό από λεμόνι ή λάιμ, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρουμε τις φέτες σολομού πάνω στα τραγανά φρέσκα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ και γαρνίρουμε με τη σάλτσα μυρωδικών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 83.