
5'
προετοιμασία
7 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το σορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη, κόβουμε το πεπόνι σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Αφού παγώσει το πεπόνι, το βγάζουμε και το αφήνουμε 5-10 λεπτά, ίσα να αρχίσει να μαλακώνει λίγο.
- Το αδειάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι.
- Πολτοποιούμε με διακεκομμένη λειτουργία μέχρι να έχει λεία αλλά παγωμένη υφή (δεν θέλουμε να λιώσει).
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του.
- Κλείνουμε με το καπάκι του σκεύους ή με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά.
- Ξανακαλύπτουμε το σορμπέ με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε στην κατάψυξη.
- Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μισή ώρα μετά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον δύο ώρες ακόμα στην κατάψυξη.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ πεπόνι, το αφήνουμε 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης, να μαλακώσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.