ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανοΣορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο
5' προετοιμασία
7 ώρες αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη, κόβουμε το πεπόνι σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
  2. Αφού παγώσει το πεπόνι, το βγάζουμε και το αφήνουμε 5-10 λεπτά, ίσα να αρχίσει να μαλακώνει λίγο κι έπειτα το αδειάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι..
  3. Πολτοποιούμε με διακεκομμένη λειτουργία μέχρι να έχει λεία αλλά παγωμένη υφή (δεν θέλουμε να λιώσει).
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του. Κλείνουμε με το καπάκι του σκεύους ή με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  5. Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά.
  6. Ξανακαλύπτουμε το σορμπέ με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μισή ώρα μετά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον δύο ώρες ακόμα στην κατάψυξη.
  7. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ πεπόνι, το αφήνουμε 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης, να μαλακώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών